BeWise hjälper dig att få en förbättrad arbetsmiljö.

Mindfulness-att välja sitt nu

Multitasking, att göra flera saker samtidigt kännetecknar samhället och arbetslivet idag. Man förbereder en rapport, blir störd av ett mail eller samtal som man tar för att sedan återgå till rapporten. Enligt amerikanska forskare ägnas 28% av arbetstiden till avbrott innan man återvände till sin huvuduppgift. Den mänskliga hjärnan har helt enkelt svårt att koncentrera sig på mer än en uppgift åt gången på ett effektivt sätt. Baksidan med multitasking för organisationer är förlorad effektivitet och för individen ökad stress och kanske till slut sjukskrivning.

Flummigt?

Det kan vara svårt att greppa vad Mindfulness är och många tänker kanske på långa meditationer som det inte finns tid till på arbetsplatsen. Mindfulness är mycket mer än så. Framförallt handlar det om att först få upp ögonen för att vi oftast tar oss igenom hela dagen utan att vara närvarande i nuet. Vi går på autopilot. Även små doser av Mindfulness har god effekt och även kortvarig träning ger resultat när det gäller att bland annat minska stress.

Vi har lång erfarenhet som chef och HR chef och ser behovet av att göra Mindfulness konkret och användbart inom organisationer.

Kontakta oss så ser vi hur ett upplägg för just ert företag kan se ut.

Mindfulness workshop

Mindfulness är ett kraftfullt verktyg för att både förebygga och minska stress och konflikter på arbetsplatsen och för att öka fokus.
Under en workshop i Mindfulness får ni under cirka två timmar en inblick i vad Mindfulness är och hur man på ett enkelt sätt kan öka sin medvetna närvaro. På ett lättsamt sätt går vi igenom fakta varvat med dialog och mindre övningar. Deltagarna får med sig enkla verktyg som kan appliceras i vardagen och på arbetsplatsen.

Delar av innehållet i workshopen:

  • Stress- vad är det och hur påverkar det oss.
  • Mindfulness- Vad innebär det och hur kan hjälpa oss att bli mer närvarande i vardagen och minska stressen.
  • Korta övningar för att uppmärksamma autopiloten och få prova på Mindfulness som fungerar både hemma och på arbetsplatsen.
  • Dialog kring hur detta kan påverka arbetsplatsen på ett positivt sätt.

Läs mer om våra metoder